Horal MTB maratón 2021 vo Svite

20. srpna 2021

Najprestížnejšie preteky horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021, majú za sebou tretie úspešné kolo tohtoročnej série. Horal MTB maratón prilákal do Svitu spolu takmer 600 profesionálnych aj hobby bajkerov.

› Ôsmy ročník najprestížnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021, pokračoval tretím kolom v Nízkych Tatrách
› Celkovo si tu zmeralo sily takmer 600 profesionálnych aj hobby bajkerov všetkých vekových kategórií
› V súlade s pandemickými opatreniami bol súčasťou podujatia aj zelenší prístup organizátorov

Bratislava 20. augusta 2021 – Najprestížnejšie preteky horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021, majú za sebou tretie úspešné kolo tohtoročnej série. Po dlhom čase mohli bajkeri konečne vysadnúť na svoj bicykel a skupinovo pretekať v nádhernej prírode na profesionálne pripravenom podujatí. Horal MTB maratón prilákal do Svitu spolu takmer 600 profesionálnych aj hobby bajkerov, pričom najmladšia pretekárka mala iba 2 roky, najstarší pretekár 73. Organizátori už tradične pokračovali v zelenšom prístupe počas pretekov, využili kompostovateľné riady či stanice na triedenie odpadu.

Tretie kolo série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021 v nádhernom prostredí Kráľovohoľských Nízkych Tatier si nenechalo ujsť takmer 600 pretekárov. Najmladšia účastníčka mala pritom iba 2 roky, najstarší pretekár 73, čo ukazuje, že tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých bajkerov. Rodiny s deťmi vyrazili na jednoduchšiu trať ŠKODA FAMILY Dejzi, na ktorej mladí pretekári na vlastnej koži zažili atmosféru skutočných profesionálnych pretekov. Medzi klasickými kategóriami nechýbala ani kategória e-bikov, v ktorej sa postavilo na štart 6 pretekárov, najväčší záujem bol o štart na trati Senzi, na ktorú vyrazilo 169 cyklistov.

V príjemnom slnečnom počasí si cyklisti aj fanúšikovia užili naozaj atraktívnu jazdu. Medzi najzaujímavejšie úseky patrilo 10 km stúpanie z Vikartoviec do sedla Madejovo, o úžasné výhľady a atraktívne zjazdy však nebola núdza počas celých pretekov. V tomto kole série organizátori privítali aj 35 zahraničných hostí, medzi ktorými nechýbali cyklisti z Poľska, Česka, Rakúska, Maďarska či Francúzska. Už tradičným hosťom bol pretekár, ktorý postupne prechádza všetkými vekovými kategóriami. Štartoval totiž na všetkých ročníkoch Horala, spolu tak už pretekal 22 krát.

Pohodlie a zábava v cieli

Už niekoľko rokov sa organizátori starajú aj o zvýšený komfort pretekárov. Bajkeri preto mohli oceniť cykloumyváreň, ktorá obslúžila po dojazde do cieľa takmer 60 bicyklov. Návštevníci sa mohli posilniť v stánkoch s občerstvením, povzbudzovať svojich favoritov v cieli a užiť si tombolu o lákavé ceny. Medzi nimi bol aj skvelý ŠKODA MTB bicykel či nový elektrický model ŠKODA ENYAQ iV zapožičaný na týždeň.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021

Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hobby cyklistov na Slovensku. V roku 2021 prebieha ôsmy ročník série. Rovnako ako minulý rok, aj teraz je v popredí ekologický prístup a príjemná atmosféra. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hobby bajkeri. K dispozícii sú rôzne vekové a výkonnostné kategórie, takže tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých cyklistov.

Viac informácií o  ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021 sa dozviete na stránke https://www.welovecycling.com/sk/sbot/.

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.