ŠKODA ponúka službu domácej nabíjačky na kľúč

10. února 2022

Rastúci záujem Slovákov o elektromobilitu už nie je iba trendom. Značka ŠKODA preto na Slovensku reaguje na zvýšený dopyt po elektromobiloch nielen vo firemnej, ale i súkromnej sfére zavedením služby ponúkajúcej kompletné zabezpečenie inštalácie domácej nabíjačky.

› Záujem o elektromobilitu narastá, ENYAQ iV sa stal najpredávanejším elektromobilom na Slovensku
› Domáca nabíjačka ako najefektívnejší spôsob dobíjania elektromobilu
› ŠKODA AUTO Slovensko sa postará o eMobilitu – od predaja vozidla až po profesionálnu inštaláciu domácej nabíjačky

Bratislava, 10. februára 2022 – Rastúci záujem Slovákov o elektromobilitu už nie je iba trendom. Potvrdzujú to predajné čísla modelu ENYAQ iV, ktorý sa stal v roku 2021 absolútne najpredávanejším elektromobilom na Slovensku, ako aj predstavenie nového variantu ENYAQ iV Coupé. Ten príde aj v športovej a historicky najvýkonnejšej verzii RS, poskytujúcej výkon až 220 kW (300 k). Značka ŠKODA preto na Slovensku reaguje na zvýšený dopyt po elektromobiloch nielen vo firemnej, ale i súkromnej sfére zavedením služby ponúkajúcej kompletné zabezpečenie inštalácie domácej nabíjačky.

Ak plánujete kúpu elektromobilu či elektrifikovaného vozidla, domáce nabíjanie je tým najpohodlnejším a finančne najvýhodnejším riešením. Práve to zabezpečuje ponuka našich nabíjacích služieb, vrátane domácich nabíjačiek, tzv. wallboxov, ktoré si môže ktokoľvek nechať nainštalovať doma či v priestoroch svojej firmy. Aby bol tento proces pre zákazníka čo najjednoduchší, ŠKODA AUTO Slovensko ponúka nabíjacie služby ŠKODA Homecheck a ŠKODA inštaláciu prostredníctvom autorizovaného inštalačného a servisného (ISP) partnera, ktorý vám kompletnú službu zabezpečí na kľúč,“ vysvetľuje Robert Barta, koordinátor eMobility a nabíjacej infraštruktúry spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Inštalácia nabíjačky odborníkmi

Funguje to jednoducho, pričom celý proces sa dá zvládnuť pomerne rýchlo.

1.) Najprv si zákazník sám na internete alebo za asistencie autorizovaného predajcu na webstránke importéra vykliká, či vôbec vybrané miesto inštalácie spĺňa technické podmienky na montáž wallboxu. Tento tzv. online „Precheck“ má za pár sekúnd hotový. Online výsledok mu orientačne potvrdí, či sú splnené, nesplnené alebo čiastočne splnené podmienky, resp. či bude potrebovať kontaktovať odborníka, čiže inštalačného a servisného (ISP) partnera.

2.) Následne sa záujemca rozhodne, či si objedná spomínaného ISP partnera, aby urobili technickú obhliadku miesta budúcej montáže wallboxu, či spĺňa technické kritéria aj zmysle slovenskej legislatívy. Túto službu „Homecheck“ si však môže objednať hneď , tiež v online priestore na webstránke importéra.

3.) Následne si zákazník a ISP partner dohodnú termín obhliadky budúceho miesta inštalácie.

4.) V ďalšom kroku ISP partner urobí obhliadku na základe „Checklistu“ a vyhotoví protokol, či miesto vyhovuje (prípadne nevyhovuje) a čo je potrebné všetko zabezpečiť, aby montáž wallboxu bolo možné zrealizovať podľa požiadaviek zákazníka a v zmysle platnej legislatívy

5.) V záverečnej fáze ISP partner vypracuje ponuku a po dohode so zákazníkom zrealizuje montáž wallboxu v dohodnutom termíne. ISP partner dodá k montáži aj revíznu správu ako doklad o odbornej montáži v súlade so slovenskými predpismi.

 

Domáce nabíjačky – od jednoduchých až po tie smart

Domáca nástenná nabíjačka, teda tzv. wallbox si je možné kúpiť v troch variantoch, podľa ponuky funkcií. Každý z nich nabíja rýchlosťou až 11 kW, čo v praxi znamená, že elektromobil ŠKODA ENYAQ iV je možné mať plne dobitý už za 6 až 8 hodín, v závislosti od kapacity batérie. Toto riešenie eMobility je pritom možné nainštalovať nielen doma v garáži, ale tiež v prístavbe, v spoločnej garáži obytného domu či na vonkajšom parkovisku, napríklad v radovej zástavbe či na parkovisku pred sídlom firmy.

„Základný wallbox ŠKODA iV nedisponuje inteligentnými funkciami a prepojením s mobilnou aplikáciou, ale je to robustné riešenie pre rýchle, bezpečné a pohodlné domáce nabíjanie elektromobilu,“ hovorí koordinátor eMobility a nabíjacej infraštruktúry Robert Barta zo ŠKODA AUTO Slovensko s tým, že ide o jednoduché riešenie napríklad pre súkromnú garáž v rodinnom dome.

Wallbox ŠKODA iV Connect má navyše od základného modelu smart funkcie, je pripojiteľný cez kábel alebo wi-fi na internet a okrem toho má modul pre autorizáciu čipovou kartou RFID (Radio Frequency IDentification), takže môže slúžiť viacerým užívateľom. Hodí sa napríklad pre spoločné podzemné garáže, kde toto riešenie zabráni neoprávnenému nabíjaniu.

Špičkovým typom wallboxu je ŠKODA iV Connect+ ponúkajúci ďalšie možnosti diaľkového ovládania. Tento wallbox popri LAN a wi-fi disponuje aj pripojením LTE a vďaka tomu je schopný prostredníctvom mobilnej siete komunikovať so serverom. Okrem RFID-čítačky je v ňom súčasne integrovaný aj certifikovaný elektromer, ktorý umožňuje sledovať spotrebu prostredníctvom aplikácie POWERPASS.

Každému zákazníkovi, ktorý má záujem o wallbox a jeho inštaláciu, odporúčame navštíviť autorizovaného predajcu značky ŠKODA alebo webovú stránku importéra. Podľa konkrétnych preferencií a možností daného záujemcu sa dá nájsť vyhovujúce riešenie a objednať si preferovaný wallbox aj s inštaláciou a následným servisom,“ uzatvára Robert Barta zo ŠKODA AUTO Slovensko s dodatkom, že inštalácia wallboxu bude u každého zákazníka individuálnou záležitosťou.

Viac informácií sa dozviete na webe https://www.skoda-auto.sk/emobilita/nabijanie-doma-alebo-v-praci.

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.