Slovensko pozná najlepších servisných pracovníkov a predajcu

6. dubna 2023

Do 12. ročníka vedomostnej súťaže Škoda Challenge 2023 sa v tomto roku zapojilo celkovo až 150 pracovníkov z celej predajnej a servisnej siete Škoda na Slovensku. V národnom finále sme spoznali v siedmich súťažných kategóriách najlepších servisných pracovníkov a predajcu nových vozidiel.

› Do slovenského kola Škoda Challenge sa zapojilo 150 súťažiacich od 71 partnerov z distribučnej siete
› Víťazi siedmich kategórií národného kola Škoda Challenge postupujú do medzinárodného finále
› Medzinárodné finále sa odohrá od 15. do 18. júna v Prahe

Bratislava, 6. apríla 2023 – Do 12. ročníka vedomostnej súťaže Škoda Challenge 2023 sa v tomto roku zapojilo celkovo až 150 pracovníkov z celej predajnej a servisnej siete Škoda na Slovensku. V národnom finále, ktoré sa uskutočnilo v termíne 30.3.- 31.3.2023, sme spoznali v siedmich súťažných kategóriách najlepších servisných pracovníkov a predajcu nových vozidiel. Víťazi si zároveň vybojovali postup do medzinárodného finále, ktoré sa uskutoční v druhej polovici júna v Prahe.

Sme radi, že pretrváva záujem súťažiť o pozíciu najlepšieho servisného pracovníka a predajcu v rámci našej siete autorizovaných partnerov značky Škoda. Súťaž Škoda Challenge totiž nielen motivuje, ale aj posúva zamestnancov autorizovaných servisov a predajní, aby rozvíjali svoje zručnosti a vedomosti a tým zvyšovali spokojnosť zákazníkov so značkou Škoda. Súťaž je veľmi náročná a v mnohom preverí výkony a znalosti súťažiacich,“ vysvetľuje Ing. Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Do národného kola 12. ročníka súťaže Škoda Challenge sa z autorizovanej siete Škoda na Slovensku zapojilo celkovo 150 servisných pracovníkov a predajcov od 71 partnerov, ktorí si zmerali vedomosti v siedmich kategóriách – Servisný poradca, Diagnostický technik, Servisný technik, Vedúci náhradných dielov, Lakovač, E-Mobility Expert a Predajca nových vozidiel. V úvode súťaže absolvovali online korešpondenčné kolo, pričom do slovenského finále postúpilo 33 najlepších od 21 autorizovaných partnerov. Víťazi národného kola boli ocenení 31. marca 2023 na slávnostnom galavečeri vo Vrábľoch.

Najlepšími slovenskými servisnými pracovníkmi a predajcom roku 2023 sa stali:

  • Servisný poradca: Milan Kačička, Karireal Slovakia
  • Servisný technik: Gabriel Kormúth, Autocomodex Trnava
  • Vedúci náhradných dielov: Michal Špirko, Auto Lamač
  • Diagnostický technik: Jaroslav Leško, PO Car
  • Lakovač: Marek Arendáč, ALD Mobil
  • E-Mobility expert: Peter Kvašňovský, IMPA Bratislava
  • Predajca nových vozidiel: Tibor Erdelyi, Karireal Slovakia

Víťazi slovenského finále budú reprezentovať Slovensko v medzinárodnom finále ŠKODA Challenge v júni 2023 v Prahe. Slováci sa pritom pravidelne umiestňujú na popredných či dokonca víťazných priečkach medzinárodných finále vďaka svojej bojovnosti a vysokej kvalite. Slovák zvíťazil aj minulý rok v celosvetovom finále súťaže Škoda Challenge v Nórsku - konkrétne Branislav Zágora zo spoločnosti ALD Mobil s.r.o. v Starej Ľubovni, ktorá patrí do siete autorizovaných partnerov značky Škoda na Slovensku, so odniesol víťazstvo v kategórii Lakovač.

 „Tento rok nás na medzinárodnom finále budú reprezentovať skvelí profesionáli a ja verím, že tak, ako sa nám to podarilo už niekoľkokrát, obhája naši servisní pracovníci a predajcovia popredné priečky medzi najlepšími servisnými a predajnými pracovníkmi na svete,“ hovorí Jaroslav Hercog.

Škoda Challenge je vedomostná súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť všetci servisní technici, poradcovia, resp. každý zamestnanec pracujúci v oblasti servisu a predaja. Hlavnou ideou tohto podujatia je nájsť najlepších pracovníkov servisu a predaja na celosvetovej úrovni. Súťaž pomáha značke Škoda zvyšovať štandardy kvality poskytovaných služieb, ako aj stimulovať ďalší progres vo vedomostnej a praktickej úrovni zamestnancov.

Kvalitu predajných a popredajných služieb autorizovaných partnerov ŠKODA v technických aj netechnických činnostiach pomáha úspešne zvyšovať vlastné školiace stredisko spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko, ktoré sa nachádza v Nitre.

Servisní partneri Škoda zbierajú ocenenia aj v ďalších domácich súťažiach. Nedávno vyhodnocoval Auto magazín spolu s partnermi – Cech predajcov a autoservisov SR a Homola – autoservisná technika, aj Najlepšieho Autoopravára roka. Pre rok 2022 sa ním stal už spomínaný lakovač Branislav Zágora zo spoločnosti ALD Mobil s.r.o. v Starej Ľubovni.