ŠKODA MTB Maratón Rajecké Teplice

14. září 2021

Najprestížnejšie preteky horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR, uzatvárajú ôsmy ročník posledným kolom 18. septembra v Rajeckých Tepliciach

› Najprestížnejšie preteky horských bicyklov na Slovensku, ŠKODA BIKE OPEN TOUR, uzatvárajú ôsmy ročník posledným kolom 18. septembra v Rajeckých Tepliciach
› Súčasťou pretekov sú tri rôzne trate, nechýba ani rodinná kategória ŠKODA Family
› Chýbať nebude tombola, v ktorej je možné vyhrať skvelý ŠKODA MTB bicykel alebo čisto elektrický ENYAQ iV na celý týždeň

Bratislava 14. septembra 2021 - Najprestížnejšie preteky horských cyklistov na Slovensku pokračujú posledným kolom série, a to 18. septembra v okolí Rajeckých Teplíc. V nádhernom prostredí Rajeckej doliny a Lúčanskej Malej Fatry si pretekári budú môcť vybrať z troch rôzne dlhých trás, ktoré prinesú nádherné výhľady, náročné výšľapy či zábavu pre celú rodinu. Séria ŠKODA BIKE OPEN TOUR totiž prináša v každom kole súťažné trate pre cyklistov rôznych vekových aj výkonnostných kategórií. Na svoje si tak prídu profesionálni bajkeri, hobby cyklisti, rodiny s deťmi, ale aj fanúšikovia elektrobicyklov.

Počas celého leta sa mohli cyklisti naplno oprieť do pedálov na ôsmom ročníku ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Posledné, štvrté, kolo série sa uskutoční už túto sobotu 18. septembra v okolí Rajeckých Teplíc. Na pretekárov čakajú v nádhernom prostredí Rajeckej doliny a Lúčanskej Malej Fatry tri trate v dĺžkach 18.5, 50 a 80 kilometrov s rôznymi výkonnostnými a vekovými kategóriami. Po úvodnom kole v Topoľčiankach, druhom v Slovenskom raji a treťom kole v okolí Svitu tak Rajecké Teplice uzavrú tohtoročnú sériu najprestížnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku.

Výhľady aj náročné výkony

Pre pretekárov sú v okolí Rajeckých Teplíc pripravené tri trasy. Najkratšia hobby trať má dĺžku 18.5. kilometrov s prevýšením 422 metrov a je určená aj pre rodinné tímy v kategórii ŠKODA Family. Polmaratónska trať s dĺžkou 50 kilometrov a prevýšením 1390 metrov predstavuje prípravku na maratón a je vhodná pre ľudí, ktorí si chcú vychutnať maratónsku atmosféru, ale kondícia im to ešte nedovolí. Táto trať je určená aj pre kategórie e-bike a gravel. Najdlhšia, maratónska, trať je určená pre trénovaných cyklistov, ktorí prekonajú na 80 kilometroch celkovo 2300 metrov prevýšenia. Registrácia prihlásených pretekárov prebehne na recepcii hotela Laura v Rajeckých Tepliciach v piatok 17. septembra podvečer a v sobotu 18. septembra pred štartom jednotlivých kategórií.

ŠKODA má cyklistiku v DNA

Zakladatelia spoločnosti ŠKODA Václav Laurin a Václav Klement začínali v roku 1895 ako výrobcovia bicyklov. Dnes značka nadväzuje na svoju históriu a podporuje svetové cyklistické podujatia ako sú Tour de France či Vuelta. Medzi domácimi akciami okrem ŠKODA BIKE OPEN TOUR nechýbajú ani najväčšie preteky cestnej cyklistiky Okolo Slovenska, tento rok premiérovo L´Etape by Tour de France Slovakia a už tradičná Detská tour Petra Sagana, ktorá podporuje mladé cyklistické talenty.

„Cyklistické podujatia doma aj v zahraničí sú už našou tradičnou súčasťou. Aj vysoká účasť profesionálnych či hobby bikerov na rôznych slovenských pretekoch ukazuje, že tento šport je v posledných rokoch mimoriadne obľúbený. Preto nás naozaj teší, že môžeme priniesť atmosféru a úžasné zážitky z profesionálneho podujatia aj na slovenské cesty či do hôr," uviedol Roman Rajtár, vedúci marketingu ŠKODA AUTO Slovensko.

Zelenší prístup aj tento rok

Návštevníci aj pretekári si už zvykli na zelenší prístup organizátorov počas celej série. Cieľom je nahradiť plasty prírodnými materiálmi, textilné štartovacie vaky či letáky vytlačené na recyklovanom papieri sú už neoddeliteľnou súčasťou pretekov. Všetky ďalšie kroky sú pripravené tak, aby bola v súvislosti s koronavírusom zaistená bezpečnosť pretekárov, organizátorov aj fanúšikov.

Pohodlie a zábava v cieli

Už štvrtý rok sa budú organizátori starať aj o zvýšený komfort pretekárov. Bajkeri na všetkých pretekoch ocenia sprchy či cykloumyváreň. Návštevníci pretekov sa budú môcť posilniť v stánkoch s občerstvením, podujatia budú spestrovať sprievodné akcie v súlade s aktuálnymi protipandemickými opatreniami. Chýbať nebude ani tombola, v ktorej je možné vyhrať skvelý ŠKODA MTB bicykel alebo čisto elektrický ENYAQ iV na celý týždeň.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021

Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hobby cyklistov na Slovensku. V roku 2021 sa koná už ôsmy ročník série. Rovnako ako minulý rok, aj teraz bude v popredí ekologický prístup a príjemná atmosféra. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hobby bajkeri. K dispozícii sú rôzne vekové a výkonnostné kategórie, takže tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých cyklistov.

Viac informácií o podujatí ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021 sa dozviete na stránke https://www.welovecycling.com/sk/sbot/.

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.