ŠKODA AUTO ponúka ďalší pohľad do interiéru štúdie VISION 7S

16. srpna 2022

Minimalistický interiér čisto elektrického sedemmiestneho automobilu sa vyznačuje vysokou funkčnosťou a intuitívnym ovládaním. Štúdia VISION 7S je prvé vozidlo značky ŠKODA, ktoré je formované novým dizajnovým jazykom.

› Nová skica interiéru ukazuje ďalšie dizajnové prvky sedemmiestnej štúdie
› Voľne stojaca centrálna dotyková obrazovka je vo vozidle ŠKODA prvýkrát otočená vertikálne
› Široká horizontálna palubná doska a volant so sploštenou hornou a spodnou časťou

Bratislava, 16. august 2022 – ŠKODA AUTO predstavuje ďalšiu skicu interiéru štúdie VISION 7S. Minimalistický interiér čisto elektrického sedemmiestneho automobilu sa vyznačuje vysokou funkčnosťou a intuitívnym ovládaním. Štúdia VISION 7S je prvé vozidlo značky ŠKODA, ktoré je formované novým dizajnovým jazykom. Štúdia sa verejnosti prvýkrát predstaví 30. augusta.

Už prvá skica interiéru štúdie VISION 7S naznačila minimalisticky ladený interiér a vďaka tretiemu radu sedadiel aj veľkorysý priestor až pre sedem osôb. Neoddeliteľnou súčasťou vnútorného konceptu sú aj Simply Clever prvky typické pre značku ŠKODA. Nová skica ukazuje symetrický „obopínajúci“ dizajn, ktorý všetkým cestujúcim dodá pocit bezpečia. Široká palubná doska, ktorá zasahuje až k dverám, zdôrazňuje šírku interiéru. Uprostred palubnej dosky sa nachádza veľká voľne stojaca dotyková obrazovka, ktorá je vo vozidle značky ŠKODA prvýkrát otočená vertikálne.

Skica ukazuje vyvážený pomer dotykových a digitálnych ovládacích prvkov v kombinácii s dokonalou ergonómiou. Nový volant má inovatívny dizajn s vertikálnymi priečkami a sploštenou hornou a spodnou časťou, čo zabezpečuje nerušený výhľad na prístrojovú dosku pred vodičom. Pod centrálnou obrazovkou sa nachádza stredová konzola s tromi veľkými otočnými ovládačmi s haptickou odozvou. Tie spolu s dvomi veľkými tlačidlami umiestnenými pod nimi a rolovacím kolieskom tvoria dotykový ovládací panel. Pod týmto ovládacím panelom sa nachádzajú priehradky, kde si cestujúci môžu pripojiť svoje smartfóny a ešte viac si tak prispôsobiť interaktívny zážitok z jazdy.

Svetová premiéra štúdie VISION 7S sa uskutoční 30. augusta. Ide o prvý model značky ŠKODA, ktorý je formovaný novým dizajnovým jazykom. Ten je založený na klasických hodnotách značky ŠKODA, medzi ktoré patrí robustný vzhľad, funkčnosť a autenticita.

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.