Klaus Zellmer sa 1. júla oficiálne ujme vedenia ŠKODA AUTO

1. července 2022

Klaus Zellmer 1. júla 2022 oficiálne preberá pozíciu predsedu predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO a.s. Doposiaľ pôsobil ako člen predstavenstva značky Volkswagen za oblasť Predaja, marketingu a after sales.

› Vrcholový manažér pôsobil na pozícii člena predstavenstva značky Volkswagen Osobné vozidlá pre oblasť Predaja, marketingu a after sales
› Klaus Zellmer povedie automobilku ŠKODA AUTO v období transformácie automobilového priemyslu a prechodu k elektromobilite

Bratislava, 1. júla 2022 – Klaus Zellmer 1. júla 2022 oficiálne preberá pozíciu predsedu predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO a.s. Doposiaľ pôsobil ako člen predstavenstva značky Volkswagen za oblasť Predaja, marketingu a after sales.

Klaus Zellmer sa ujíma vedenia mladoboleslavskej automobilky. S účinnosťou od 1. júla 2022 sa podľa rozhodnutia jediného akcionára stane členom predstavenstva ŠKODA AUTO a.s. a v ten istý deň bude v rámci prvého zasadnutia predstavenstva, ktorého sa ako člen zúčastní, zvolený za jeho predsedu. Zellmer sa tak stane nástupcom Thomasa Schäfera, ktorý funkciu predsedu predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO a.s. opúšťa ku koncu júna.

„Vidím pred sebou vysoko motivovaný tím, ktorý v uplynulých dvoch rokoch zvládol najrôznejšie výzvy. Teraz nás čaká ďalší krok. Obrovskou prednosťou značky ŠKODA je jej zameranie na zákazníka. Na tom chceme systematicky stavať i v blížiacom sa období digitalizácie a elektrifikácie. Naším zámerom je to, aby všetky produkty a služby dávali perfektný zmysel, boli ľahko použiteľné a pomáhali zlepšovať život našich zákazníkov. Spolu s naším sociálnym partnerom, Odbormi KOVO, dostaneme spoločnosť ŠKODA AUTO na NEXT LEVEL a úspešne ju prevedieme desaťročím transformácie. A to tak, aby mali všetci škodováci zajtra aj pozajtra zabezpečenú prácu. To je môj cieľ a to ma motivuje,“ hovorí pred svojím nástupom do funkcie nový predseda predstavenstva ŠKODA AUTO Klaus Zellmer.

Absolvent štúdia podnikovej ekonomiky Klaus Zellmer začal svoju profesijnú dráhu v roku 1997 ako asistent člena predstavenstva v spoločnosti Porsche AG, v roku 1999 prestúpil do útvaru Rozvoj predajnej siete v spoločnosti Porsche France, aby potom prevzal vedenie regiónu Severnej Ameriky. V roku 2000 niesol ako vedúci projektu zodpovednosť za budovanie oblastí Predaja a Marketingu v rámci zakladania nového pobočného závodu spoločnosti Porsche v Lipsku. Po pôsobení na čele Zákazníckeho centra v závode automobilky Porsche sa Zellmer stal vedúcim marketingu v spoločnosti Porsche Deutschland; v roku 2010 stál na jej čele. V roku 2015 bol Zellmer vymenovaný za prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Porsche Cars North America v americkej Atlante. Od 15. septembra 2020 je Klaus Zellmer členom predstavenstva značky Volkswagen Osobné vozidlá za oblasť Predaja, marketingu a after sales. V tomto období rozhodujúcou mierou prispieval k dôslednej organizačnej, digitálnej a udržateľnej orientácii značky Volkswagen na potreby zákazníkov.

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.