HoppyGo z dielne ŠKODA AUTO DigiLab je už rok na Slovensku

4. května 2022

Platforma HoppyGo z dielne ŠKODA AUTO DigiLab, ktorá oslavuje 1. rok pôsobenia na slovenskom trhu, pomohla majiteľom áut získať až 33 000 eur. Najúspešnejší majiteľ auta zarobil zdieľaním svojho vozidla získal takmer 3000 eur a najúspešnejšie auto zarobilo vyše 2000 eur. Medzi najžiadanejšie zdieľané vozidlá patria modely značky ŠKODA, v kategórii elektromobilov kraľuje ENYAQ iV. Najviac sa zdieľali autá v prevedení hatchbag – až 37% z celkového počtu prenájmov.

› Platforma pre zdieľanie áut HoppyGo má za sebou prvý rok pôsobenia v SR
› Medzi najžiadanejšie zdieľané vozidlá patria modely značky ŠKODA, v kategórii elektromobilov kraľuje ENYAQ iV
› Najväčší záujem o zdieľanie áut prostredníctvom platformy z dielne ŠKODA AUTO DigiLab je v Bratislave

Bratislava 4. mája 2021 – Platforma HoppyGo z dielne ŠKODA AUTO DigiLab, ktorá oslavuje 1. rok pôsobenia na slovenskom trhu, pomohla majiteľom áut získať až 33 000 eur. Najúspešnejší majiteľ auta zarobil zdieľaním svojho vozidla takmer 3000 eur a najúspešnejšie auto zarobilo vyše 2000 eur. Medzi najžiadanejšie zdieľané vozidlá patria modely značky ŠKODA, v kategórii elektromobilov kraľuje ENYAQ iV. Najviac sa zdieľali autá v prevedení hatchback – až 37% z celkového počtu prenájmov.

Platforma HoppyGo z dielne ŠKODA AUTO DigiLab ľuďom umožňuje zdieľať automobily medzi sebou a zarábať na svojom aute, keď sa nevyužíva. Rok zdieľania áut od ľudí pre ľudí ukázal, že záujem Slovákov podeliť sa o svoje vozidlo kontinuálne rastie. Na platforme HoppyGo sa zaregistrovalo 170 vozidiel a za rok pôsobenia si ľudia prenajali 350 áut. Majitelia áut za prvý rok zdieľania áut získali 33 000 eur. Najúspešnejší zarobil 2 700 eur za rok a najúspešnejšie auto svojmu majiteľovi prinieslo 2 200 eur za rok. 

,,Záujem o zdieľanie áut na Slovensku podporila pandémia koronavírusu, počas ktorej mnohé autá viac stáli, ako jazdili, ako aj nedostatok áut na trhu. Situácia na Ukrajine a rast cien pohonných hmôt trend ešte viac posilnili,” hovorí Juraj Andrejka, country manažér platformy HoppyGo na Slovensku.

Variabilitu, ktorú prenajímatelia získali, ukazuje pestrá ponuka vozidiel na prenájom v rozmanitých cenových hladinách ako aj rôznorodá dĺžka prenájmu. Najviac sa zdieľali autá z kategórie hatchback – až 37% z celkového počtu prenájmov, najviac zastúpené z pohľadu paliva boli dieselové vozidlá – 58%.

Štatistiky za rok pôsobenia p2p carsharingovej platformy HoppyGo na Slovensku: 

● 7500 registrovaných používateľov 
● 5590 stiahnutí aplikácie 
● 4,5 dňa priemerná dĺžka prenájmu auta 
● 686 kilometrov najazdených priemerne počas jedného prenájmu auta 
● ŠKODA ENYAQ iV bola najpožičiavanejší elektromobil 

„Veľmi nás teší, že vozidlá značky ŠKODA sú najžiadanejšími modelmi zdieľaných vozidiel Slovákov prostredníctvom platformy HoppyGo. Svedčí to o ich dlhoročnej spoľahlivosti a rovnako všeobecnej obľúbenosti vozidiel mladoboleslavskej značky na Slovensku. Rovnako si ceníme aj to, že v kategórii elektromobilov bol najvyhľadávanejším zdieľaným autom ENYAQ iV, ktorý tak potvrdzuje svoju výnimočnosť,“ pripomína Jan Procházka, Vedúci predaja zo spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

„Záujem o zdieľanie áut vidíme vo všetkých vekových kategóriách. Najmladší majiteľ auta, ktorý zdieľal svoje vozidlo cez HoppyGo, mal 19 rokov, najstarší bol 53-ročný. Keď sa pozrieme na prenajímateľov, najmladší, ktorý si auto prenajal, mal 18 rokov a najstarší 58 rokov. Najčastejším prenajímateľom vozidiel cez našu platformu, ktorý urobil najviac prenájmov za rok, je 56-ročný pán z Bratislavy,“ vysvetľuje Juraj Andrejka. Skúsenosť HoppyGo na Slovensku potvrdzuje, že carsharing má svojich fanúšikov naprieč všetkými generáciami.

ŠKODA AUTO DigiLab sa ako inovačné centrum zameriava na vývoj mobility a digitalizácie a je autorom aj úspešnej platformy HoppyGo. ŠKODA AUTO ako „Simply Clever“ automobilka tak aj cez tento think tank hľadá riešenia pre poskytovanie digitálnych, bezpečnejších, ekologickejších a chytrejších produktov a služieb z oblasti mobility. 

HoppyGo je otvorená platforma pre zdieľanie áut, ktorá je založená na koncepte peer-to-peer a prepojuje majiteľov áut s ľuďmi, ktorí automobil nevlastnia a potrebujú ho požičať. Zapožičanie sa dá realizovať prostredníctvom jednoduchej mobilnej alebo webovej aplikácie, cez ktorú je možné vyhľadať vozidlo v okolí alebo v cieľovej destinácii

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.