Dynamicky ladená OCTAVIA SPORTLINE prichádza na trh

7. června 2021

Modelový rad OCTAVIA sa v rámci svojej štvrtej generácie vôbec po prvý raz rozrástol o verziu SPORTLINE. Dynamicky vyzerajúci výbavový stupeň pridáva množstvo atraktívnych čiernych prvkov exteriéru, ktorými sa vozidlo približuje k športovému prevedeniu RS.

› Rozdiel už na prvý pohľad: s čiernymi prvkami exteriéru a športovým interiérom
› O 15 mm znížený športový podvozok (s výnimkou variantu iV) pre ešte lepšie jazdné vlastnosti a široká paleta motorizácií
› ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE štartuje na cene 25 720 eur

Bratislava, 7. júna 2021 – Modelový rad OCTAVIA sa v rámci svojej štvrtej generácie vôbec po prvý raz rozrástol o verziu SPORTLINE. Dynamicky vyzerajúci výbavový stupeň pridáva množstvo atraktívnych čiernych prvkov exteriéru, ktorými sa vozidlo približuje k športovému prevedeniu RS. Ostro strihnutý liftback a kombi sa ponúka so širokou škálou pohonných jednotiek a v sieti autorizovaných predajcov značky ŠKODA a štartuje už od 25 720 eur vo variante liftback, resp. od 26 510 eur vo variante COMBI.

Exteriér sa od bežných verzií modelu OCTAVIA odlišuje čiernymi prvkami, ktoré sú charakteristické pre verzie SPORTLINE všetkých modelových radov značky ŠKODA. Špecifický predný spojler, typický rámček prednej masky a nápis na dverách batožinového priestoru sú vyhotovené v čiernej lesklej farbe. Predné blatníky zdobí plaketka SPORTLINE. Karosárska verzia liftback navyše na piatych dverách nesie aj čierny lesklý spojler. Na zadnom difúzore, opäť v čiernej lesklej farbe, sa nachádza chrómovaná lišta. OCTAVIA SPORTLINE je štandardne vybavená 17-palcovými čiernymi leštenými kolesami Pulsar Aero z ľahkej zliatiny, v prípade motorizácie 2.0 TDI 147 kW sú štandardom 18-palcové disky Vega Aero. Na želanie je možné vozidlo osadiť 18-palcovými alebo 19-palcovými diskami (len pre 4x4 a iV). Od štandardného prevedenia sa na prvý pohľad odlišuje aj interiér. Jeho súčasťou je látkový poťah prístrojovej dosky a dekoračná lišta Piano Black. Športové sedadlá majú integrované hlavové opierky a čalúnenie priedušnou látkou THERMOFLUX. Multifunkčný športový trojramenný vyhrievaný volant nesie plaketku SPORTLINE a na prahu predných dverí je nápis OCTAVIA.

Variant SPORTLINE je vybavený športovým podvozkom, ktorý je oproti štandardnému prevedeniu znížený o 15 mm, s výnimkou variantu iV. Na želanie môže byť podvozok aj adaptívny, s možnosťou individualizácie jazdných vlastností. ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE je na výber so širokou paletou výkonných zážihových a vznetových motorov, ako aj vo verzii s elektrifikovaným pohonom. Výkonové spektrum siaha od 85 kW (115 k) po 150 kW (204 k). Motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) je možné na želanie objednať so sedemstupňovou prevodovkou DSG a mild-hybridným ústrojenstvom, motory 2,0 TSI s výkonom 140 kW (190 k) a 2,0 TDI s výkonom 110 kW (150 k) a 2,0 TDI s výkonom 147 kW (200 k) sú dostupné s pohonom všetkých kolies. Model OCTAVIA SPORTLINE je možné získať aj vo verzii iV s motorom 1,4 TSI so systémovým výkonom 150 kW (204 kW) a v kombinácii so 6-stupňovou automatickou prevodovkou DSG.

ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE má v základe okrem iného LED predné a zadné svetlomety, parkovacie senzory vpredu aj vzadu, Virtuálny kokpit či bezrámové vnútorné spätné zrkadlo. Základná cena modelu je 25 720 eur vrátane DPH s motorizáciou 1,5 TSI 110 kW (150 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Alternatívnu motorizáciu iV 1,4 TSI 150 kW (204 k) v spojení so 6-stupňovou automatickou DSG prevodovkou je možné objednať už od 34 070 eur. Naftové motorizácie štartujú na cene 26 800 eur s motorom 2,0 TDI 85 kW (115 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Vrcholom ponuky spaľovacích motorov je potom 2,0 TDI 147 kW (200 k), s pohonom všetkých štyroch kolies a 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG. Tento variant potom štartuje na 34 580 eurách.

Kompletný cenník je k dispozícii na webových stránkach www.skoda-auto.sk, pričom konfigurovať auto je možné už od dnešného dňa, a to ako online, tak i priamo v sieti autorizovaných predajcov značky ŠKODA.

Celý text tlačovej mapy, vrátane fotografií nájdete  na ŠKODA Storyboard-e.