Prvý pohľad na omladené SUV KAROQ

15. listopadu 2021

Značka ŠKODA ponúka prostredníctvom dvoch dizajnových skíc prvý pohľad na omladené vozidlo KAROQ. Kompaktné SUV českej automobilky sa štyri roky po svojom uvedení na trh v roku 2017 dočká vizuálnej i technickej modernizácie.

› Vizuálna a technická modernizácia kompaktného SUV značky ŠKODA
› Výraznejšia predná časť, nové usporiadanie svetlometov a zadné skupinové svetlá, oboje s využitím technológie LED
› Digitálna prezentácia prepracovaného modelu ŠKODA KAROQ bude 30. novembra

Bratislava, 15. novembra 2021 – Značka ŠKODA ponúka prostredníctvom dvoch dizajnových skíc prvý pohľad na omladené vozidlo KAROQ. Kompaktné SUV českej automobilky sa štyri roky po svojom uvedení na trh v roku 2017 dočká vizuálnej i technickej modernizácie. Digitálna prezentácia pre médiá sa uskutoční 30. novembra.

Prvá z dvoch dizajnových skíc ukazuje nanovo tvarovanú a ešte výraznejšiu prednú časť modernizovaného modelu ŠKODA KAROQ. Širšiu, aktuálne šesťuholníkovú masku chladiča, zdobia výrazne zdvojené rebrá, pod ktorými je vidieť široký otvor prívodu vzduchu. Predné svetlomety sú celkovo užšie ako predtým a siahajú až k maske chladiča. Dynamický vzhľad vozidla podčiarkuje aj novo vedená línia svetiel pre denné svietenie, ktorá je po novom rozdelená na dve časti. Pod ňou je umiestnené druhé svetlo, kde sa nachádzajú hmlové svetlomety alebo – vo vrcholnom prevedení – separátny modul LED. Toto usporiadanie svetiel dodáva vozidlu idúcemu v tme charakteristický „štvoroký“ vzhľad.

Druhá skica ponúka pohľad na novo navrhnutú zadnú časť modelu KAROQ. Okrem dlhšieho zadného spojlera a opticky upraveného zadného nárazníka s čiernym difúzorom je zo skice zrejmé aj nové prevedenie ostro tvarovaných zadných svetiel. Rovnako, ako predné svetlomety, sú aj tieto svetlá plochejšie ako predtým, vďaka čomu zvýrazňujú šírku vozidla. Pre modely značky ŠKODA typické kryštalické štruktúry dodávajú zadným skupinovým svetlám, ktoré sa aj naďalej vyznačujú charakteristickou grafikou v tvare písmena C, mimoriadny optický akcent.

S modelom KAROQ, ktorý je „menším bratom“ modelu KODIAQ, urobila značka ŠKODA v roku 2017 ďalší krok v realizácii svojej SUV ofenzívy. Omladená ŠKODA KAROQ bude mať premiéru 30. novembra, a to v rámci digitálnej prezentácie pre zástupcov médií.

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.