Dizajnové skice ŠKODA FABIA MONTE CARLO

2. února 2022

ŠKODA AUTO vďaka oficiálnym dizajnovým skiciam ponúka prvý pohľad na nový model FABIA MONTE CARLO. Čierne prvky typické pre verziu MONTE CARLO zdôrazňujú hlavne výrazne emocionálnejšie línie a dynamické proporcie štvrtej generácie modelu FABIA.

› Štvrtá generácia modelu FABIA pokračuje v tradícii dynamických lifestylových variantov
› Športový exteriér s mnohými čiernymi prvkami a s nárazníkmi špecifickými pre verziu MONTE CARLO
› Červené akcenty a vzhľad v dekore Carbon súčasťou športovo navrhnutého interiéru

Bratislava, 2. február 2022 – ŠKODA AUTO vďaka oficiálnym dizajnovým skiciam ponúka prvý pohľad na nový model FABIA MONTE CARLO. Tento športovo-lifestylový variant sa v českej automobilke prvýkrát objavil pred 11 rokmi, a to v druhej generácii modelu FABIA. Čierne prvky typické pre verziu MONTE CARLO zdôrazňujú hlavne výrazne emocionálnejšie línie a dynamické proporcie štvrtej generácie modelu FABIA. Optické akcenty v športovo ladenom interiéri tvoria materiály v dekore Carbon a červené dekoračné lišty.

Skica exteriéru nového modelu ŠKODA FABIA MONTE CARLO ukazuje, ako typické vizuálne detaily tohto modelového variantu ešte viac umocňujú emocionálny dizajnový jazyk a dynamický vzhľad nového modelu FABIA. Rámček masky chladiča je v čiernej farbe, rovnako ako spodná hrana spojleru na špecifickom prednom nárazníku s veľkým spodným otvorom pre prívod vzduchu. Čierno lakovaný je aj difúzor na športovom zadnom nárazníku a nápisy na zadných dverách, rovnako ako aj kryty vonkajších spätných zrkadiel, lišty okolo bočných okien, bočné prahy a zadný spojler. Predné blatníky zdobia plakety MONTE CARLO.

Interiér je prevažne čierny. Výškovo nastaviteľné športové sedadlá majú integrované opierky hlavy a trojramenný multifunkčný športový volant nesie plaketu MONTE CARLO. Poťahy sedadiel, horizontálna dekoračná lišta na prístrojovej doske, stredová konzola a nápadito riešené držadlá dverí zámerne nesú výrazné červené akcenty. Lakťové opierky predných dverí a spodná časť prístrojovej dosky majú špecifický vzhľad v dekore Carbon.

Od roku 2011 nesú dynamické lifestylové kompaktné modely spoločnosti ŠKODA AUTO označenie MONTE CARLO. Čiernymi detailmi karosérie, športovým interiérom a ešte bohatšou sériovou výbavou pripomínajú úspechy značky ŠKODA na legendárnej Rallye Monte Carlo. Tento výbavový variant ŠKODA prvýkrát predstavila pred jedenástimi rokmi spolu s druhou generáciou modelu FABIA a okrem jej nástupcu bol neskôr k dispozícii aj pre modely CITIGO, YETI a RAPID SPACEBACK. Spoločnosť ŠKODA AUTO v súčasnosti ponúka modely SCALA MONTE CARLO a KAMIQ MONTE CARLO. Už čoskoro túto ponuku rozšíri o novú štvrtú generáciu modelu FABIA.

Celý text tlačovej správy vrátane fotografií nájdete na ŠKODA Storyboard-e.