70 rokov výroby automobilov ŠKODA v Kvasinách

18. října 2017
Pilier výroby spoločnosti ŠKODA AUTO: tri modely značky ŠKODA, približne 8 000 zamestnancov
  • Model ŠKODA SUPERB bol prvým automobilom značky ŠKODA, vyrábaným v Kvasinách
  • Pilier výroby spoločnosti ŠKODA AUTO: tri modely značky ŠKODA, približne 8 000 zamestnancov
  • Závod v Kvasinách je jedným z najvýznamnejších zamestnávateľov v regióne
  • Výrobná kapacita sa v budúcnosti zvýši na vyše 300 000 vozidiel ročne

ŠKODA AUTO oslavuje 70 rokov výroby automobilov ŠKODA v Kvasinách. Automobily ŠKODA opúšťajú výrobnú linku v Kvasinách už od roku 1947. Osemtisíc zamestnancov dnes vyrába približne 1 000 vozidiel denne. Na začiatku roku 2017 bol v Kvasinách vyrobený dvojmiliónty automobil značky. V budúcnosti má byť v závode vo východných Čechách vyrábaných viac ako 300 000 automobilov ročne - kvôli tomu spoločnosť ŠKODA AUTO výrobný závod priebežne modernizuje.

„Kvasiny sú špičkovým závodom s dlhou tradíciou a vynikajúcimi a vysoko kvalifikovanými zamestnancami," hovorí Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre výrobu a logistiku. „Ako náš dôležitý výrobný pilier, závod v Kvasinách významne prispieva k dosiahnutiu výrobných cieľov definovaných v našej stratégii 2025. V nasledujúcich rokoch sa ročný objem výroby závodu bude naďalej zvyšovať. Preto do tejto lokality významne investujeme a z Kvasín vytvárame kompetenčné centrum pre výrobu automobilov nielen kategórie SUV," dodal Oeljeklaus.

Závod na východe Čiech vyrába automobily už od roku 1934. O 13 rokov neskôr v ňom začala ŠKODA vyrábať modely ŠKODA SUPERB - už vtedy boli vlajkovou loďou značky. V ďalších rokoch tu okrem iných vznikli modely FELICIA (1958 - 1964), 110 R Coupé (1970 - 80), PICK-UP (1995 - 2001), prvá a druhá generácia modelu SUPERB, ŠKODA ROOMSTER alebo ŠKODA YETI.

V súčasnosti závod ŠKODA AUTO v Kvasinách zažíva najväčšiu modernizáciu a najrozsiahlejšie rozšírenie vo svojej histórii. V rámci SUV-ofenzívy, ktorá začala modelom ŠKODA KODIAQ, výrobca do modernizácie výrobných procesov investuje vyše 270 miliónov eur. V nasledujúcich rokoch sa výrobná kapacita zvýši na viac ako 300 000 automobilov ročne. Dnes závod ŠKODA AUTO v Kvasinách vyrába modely ŠKODA SUPERB, ŠKODA KODIAQ a nové kompaktné SUV ŠKODA KAROQ. Závod vyrába aj SUV SEAT ATECA.

ŠKODA AUTO v Kvasinách je jedným z najväčších zamestnávateľov v regióne. V minulom roku počet zamestnancov vzrástol o ďalších 2 600, dnes v závode pracuje približne 8 000 zamestnancov. Automobilový výrobca okrem toho investuje do regionálnej infraštruktúry a podporou spoločensky prospešných projektov zvyšuje príťažlivosť regiónu.

Najnovšie správy